Παραλίες

Η παραλία μας :

Ψαροπούλι  (Απόσταση 500 μ)

beaches-psaropouli

Η παραλία Ψαροπούλι βρίσκεται σε 2,5 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο του χωριού Βασιλικά. Είναι αρκετά μεγάλη το μήκος ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα, τα νερά κρυστάλλινα με απόχρωση γαλαζοπράσινο του Αιγαίου, και στο γιαλό ψήλο βότσαλο και άμμο. Ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία της βόρειας Ευβοίας, δέχεται τους καλοκαιρινούς μήνες πολλούς επισκέπτες και προσφέρει όλες της ανέσεις. Από το μικρό λιμανάκι κατά την καλοκαιρινή περίοδο εκτελούνται δρομολόγια για την Σκιάθο. διαβάστε περισσότερα …

 

Οι κοντινότερες παραλίες :

Αγίος Νικολάος, Ελληνικών  (Απόσταση 7,5 χλμ)

beaches-agios-nikolaos

Ο Αγίος Νικολάος είναι το επίνειο των Ελληνικών. Η παραλία του είναι από τις πιο γραφικές στην Βόρεια Εύβοια. Στην ακτή αλλά και στο βυθό υπάρχει άμμος και τα νερά δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά. Αυτό για το οποίο ξεχωρίζει η παραλία είναι για το νησάκι με το μικρό εκκλησάκι του Άγιου Νικόλαου, που μπορείς να το επισκεφτείς και κολυμπώντας. Ακριβώς διπλά στην παράλια του Άγιου Νικολάου, στην δεξιά πλευρά πίσω από ένα φυσικό όρμο βρίσκoνται οι παραλίες του Αϊ Γιάννη και του Μαύρικα.

 

Παραλία Μαυρίκα, στο χωριό Ελληνικά (Απόσταση 6 χλμ)

beaches-mavrika

Η παραλία Μαυρίκα στο Δήμο Αρτεμισίου είναι μια γραφική παραλία στη Βόρεια Εύβοια κοντά στο χωριό των Ελληνικών, που βρέχεται από τα καθαρά νερά του Αιγαίου. Στην ακτή αλλά και στο βυθό υπάρχει άμμος και λεπτό βότσαλο και τα νερά δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά. Αυτό για το οποίο ξεχωρίζει η παραλία αυτή είναι η ησυχία και η ηρεμία.

 

Παραλία Κουτσούμπρι, στο χωριό Αγριοβότανο  (Απόσταση 13.7 χλμ)

beaches-koutsoumpri

Η φημισμένη για την Βόρεια Εύβοια παραλία Κουτσούμπρι με τα κρυστάλλινα καθαρά νερά, βρίσκεται σε απόσταση 3,5 χιλιόμετρων από το χωριό Αγριοβότανο.

 

Παραλία Πευκί, στο χωριό Πευκί (Απόσταση 15 χλμ)

beaches-pefki

Το Πευκί με την παραλία του αποτελεί τον βασικότερο προορισμό για διακοπές στη βόρεια Εύβοια, με έκταση 4-5 χιλιόμετρα η παραλία διαθέτει ψηλή άμμο , βότσαλο, μικρές πέτρες, και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να διαλέξει όποιο κομμάτι του αρέσει. Στο Πευκί θα βρείτε δεκάδες ξενοδοχεία για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας.

 

Παραλία Φραγκάκη, στο χωριό Αχλάδι (Απόσταση 19 χλμ)

beaches-fragkaki

Έξω από το Αχλάδι υπάρχει μία παραλία με το όνομα Φραγκάκη(4,5χλμ. η απόσταση απο το χωριό), η οποία είναι μια πολύ όμορφη, που από τα δεξιά (προς τη μεριά της Αγίας Άννας δηλαδή) έχει άμμο και στην πλαζ αλλά και στο βυθό ενώ στα αριστερά έχει άμμο και λίγα βότσαλα. Η παραλία βρέχεται από το Αιγαίο, έχει μήκος περίπου 2 χιλιόμετρα και είναι αρκετά καθαρή. Συνδυάζει άψογα το βουνό με την θάλασσα και είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Εύβοιας.

 

Παραλία Κοτσικιά ή Λουτρό, στο χωριό Κοτσικιά   (Απόσταση 23  χλμ)

beaches-kotsikia

Η παραλία της  Κοτσικιάς  που είναι γνωστή και ως Λουτρό, βρίσκεται σ΄ένα γραφικό κολπίσκο, ανάμεσα στα Βασιλικά  και στην  Αγία  Άννα. Είναι αμμώδης με πεντακάθαρα νερά και θέα το Αιγαίο. Ανήκει  στις οργανωμένες παραλίες μιας και  γύρω από την παραλία, έχει αναπτυχθεί ένας μικρός οικισμός με ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες, όπου θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι.