Ψαροπούλι Βασιλικών Ευβοίας

Η παραλία Ψαροπούλι βρίσκεται σε 2,5 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο του χωριού Βασιλικά. Αποτελεί το επίνειο και την παραλία του χωριού και θεωρείται από τις καλύτερες παραλίες στην Βόρεια Εύβοια.

Είναι αρκετά μεγάλη το μήκος ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα, με νερά κρυστάλλινα με απόχρωση γαλαζοπράσινο του Αιγαίου, ψιλό βότσαλο και άμμο και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει το μπάνιο του όπως επιθυμεί (μοναχικά ή με πολυκοσμία). Κατά μήκος της παραλίας θα συναντήσετε ταβερνάκια ,ουζερί καφετέριες ενώ το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε στα όμορφα μπαράκια.
Αξίζει να δείτε την περίφημη μαύρη πέτρα με το εικονοστάσι. Είναι κατάλληλη για κολύμπι, ψάρεμα καί καταδύσεις. Κατά μήκος τής παραλίας σε πολλά σημεία διατίθενται ομπρέλες καί ξαπλώστρες, όπου έχετε καί την δυνατότητα να απολαύσετε το μπάνιο σας με φρέσκους χυμούς ή τον αγαπημένο σας καφέ.
Ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία, τους καλοκαιρινούς μήνες πολλούς δέχεται επισκέπτες και προσφέρει όλες της ανέσεις. Από το μικρό λιμανάκι κατά την καλοκαιρινή περίοδο εκτελούνται δρομολόγια για την Σκιάθο.